Det tager tid at lære mig at kende

”Skituren kan lige det ekstra, som man ikke kan nå på en almindelig præsentationsrunde”

Jan Sæderup ejer Skovby Snedkeri, og kunderne er altid kommet gennem hans netværk. Men han har brug for tid, når han skal lære nye mennesker at kende. Derfor er han glad for sin netværksgruppe i Netsøg.
”Det er et professionelt samvær, som er målrettet på, at vi skal lære hinanden at kende. Jeg har ikke et naturligt behov for at flashe mig selv, så det tager tid,” siger Jan.

Tålmodighed før det kaster forretning af sig

Han har været med siden begyndelsen og møder trofast op hver gang. Det første halve år kastede det ikke noget af sig, men så kom der forretning ud af det. Både køb og salg.
”Det er det lange seje træk, der skal til. Det er svært at skifte håndværker eller leverandør, så det skal man ikke regne med, at folk bare lige gør. De skal lære mig at kende stille og roligt, og jeg skal lære folk at kende, før jeg kan anbefale dem,” fortæller tømrermesteren.

Det kræver tålmodighed og vedholdenhed, men Jan er ikke i tvivl om, at det er nødvendigt.

”Mine kunder og mit naturlige netværk bliver jo ældre og ældre, så jeg er nødt til at være opsøgende og lære nogle nye hoveder at kende,” siger han.

Skituren kan noget særligt

Efter nogle år i netværksgruppen valgte Jan at tage med på den årlige skitur. Dét var sagen.
”Skituren kan lige det ekstra, som man ikke kan nå på en almindelig præsentationsrunde en morgen. Man finder ud af, hvem man kan og har lyst til at handle med, og man finder også ud af, hvem man ikke skal handle med,” siger han.